2016. szeptember 29., csütörtök

Öt pont, amiért az ősz a kedvenc évszakom


„Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? De szeretem…”

(Petőfi Sándor)

Újra itt az ősz, a kedvenc évszakom. Mindig kérdezik az emberek, hogy miért pont az ősz, hiszen milyen depressziós, lehangolt évszak is ez meg az elmúlást szimbolizálja, de én egészen máshogyan gondolom. Szerintem ez egy gyönyörű évszak, ami az elengedés fontosságát szimbolizálja és egyben valami új kezdetét. Legalábbis számomra. Úgyhogy ma összeszedtem nektek öt pontba, hogy miért az ősz a kedvenc évszakom. Még mielőtt elkezdeném, nektek a bejegyzést szeretnék elmesélni gyors egy érdekességet is. Mikor ehhez a posthoz elkezdtem tájképeket fotózni az utcán a telefonommal (mert nincs kamerám), akkor itt Zentán a megszokottnál jobban is megbámultak az emberek és voltak akik le is szólítottak, hogy turista vagyok-e angol nyelven. Sőt a Tisza parti sétányon (ami mindenkié) volt aki megkérdezte teljesen felháborodva,hogy mégis mit fotózok én itt,mintha az övé lenne. Ugyan ez fogadott, mikor rólam csináltuk az egyik képet a barátommal éjjel az utcán, ami miatt én nagyon kényelmetlenül érzetem magam és nem csak egy nap mentem ki fotózni. Többek között ezért is tartott eddig elkészülni ezzel a bejegyzéssel, mert egyébként már hétvégére terveztem. Na de nem is húzom az időtök most már, térjünk a lényegre, az én öt pontomhoz, amiért szeretem az őszt. Jó olvasást kívánok hozzá.

( A képek az ÉN tulajdonomba állnak,a kérdezésem nélkül máshol feltüntetni TILOS!)

1.Az őszi séták: Se túl meleg, se túl hideg se az a nagy nyüzsgés mindenfelé, mint mondjuk tavasszal. Sokkal nyugodtabb ilyenkor az utca és ez az egyetlen évszak, ami arra tud inspirálni, hogy a kötelezőn többet mozogjak a friss levegőn. Ilyenkor szeretem a legjobban felfedezni a környéket és gyönyörködni a tájba. Még a tavasz színeivel én sose voltam kibékülve, úgy az ősz sötétebb színei simogassák a lelkem, és olyan nyugodtnak érzem ilyenkor magam, hogy a tömeg fóbiám ellenére se zavar, ha sok ember vesz körül,relaxáló hatással van rám a táj és biztonságba érzem magam.

Ősz Zentán
2.Több fekete ruha a boltokban:  Még nyáron és tavasszal a női ruha részlegeken semmilyen normális ruhát nem lehet találni, nem csak abból a szempontból nézve, hogy nem igazán a sötét színek dominálnak olyankor, hanem szabásra se (pl. olyan kisnadrágok, amik hátul nem takarnak sokat) úgy ősszel már előkerülnek a szebbnél-szebb darabok.

Az éj gyermeke (a képen én vagyok)
3.Egy jó könyv olvasása tea mellé:  Nagyon szeretek olvasni egész évben, de ősszel különösen elkap a hangulat és ilyenkor olvasom ki a legtöbb könyvet. Továbbá én nagyon szeretem a teát,de egyszerűen nyáron és tavasszal nem tudom meginni,így már alig várom, hogy elkezdődjön az ősz és szabad időmben egy-egy jó könyv mellé vagy akár csak úgy elfogyasszak egy finom teát. A kedvencem a klasszikus kamilla és menta, de a csipkebogyóst, meggyest, angol szürke teát és fahéjasat is nagyon szeretem.


4. Halloween: Ilyenkor van az egyetlen ünnep, amit szeretek még, az pedig a Halloween! S ugye bár ilyenkor elengedhetetlenek a halloweeni beöltözős bulik egy-egy szórakozó helyen, amire imádok beöltözni. Tavaly macska és boszorkány voltam ilyenen, de voltam már kínai nő és zombi is. Idén is tervezek majd elmenni, bár még nem tudom, mi leszek, de nagyon kíváncsi leszek ismét, hogy akik beöltöznek majd mit fognak kitalálni. Tavaly elég kreatív jellemzek voltak.
5. Hamarabb lesz sötét: Rólam köztudott, hogy nem szeretem a fényt,a világost nemhogy csak természetesen,de a világítást se és a szobámba is mindig csak már este van, egy kis villany van felcsapva,ami a sötétben félhomályt eredményezz, nappal pedig elég természetes fény szűrődik be a szobámba. Tehát kimondottan örülni szoktam neki, hogy ilyenkor már kint is hét óra felé sötétedni kezd és sétálgathatok. A kedvencem mikor már nincs világos, de még túlságosan nem is jött el az éj.

+ Kérdések nektek: Ti miért szeretitek az őszt, esetleg miért nem? Melyik a kedvenc évszakotok? Néztek már rátok furán mikor fényképeztetek? Ha van, kedvetek írjátok meg hozzászólásban.

1 megjegyzés:

  1. Szia.
    Nekem is az ősz a kedvenc évszakom, szerintem gyönyörű évszak. Ilyenkor mondjuk nagyon sok a tennivalóm, mert eljött az ideje az utoljára maradt dolgok betakarításának, befőzésének/elrakásának télire, majd a kert felkészítésének a télre, hogy tavasszal lehessen minél hamarabb vetni. Ilyenkor végignézhetek az idei munkám gyümölcsein, és átgondolhatom jövőre mit kell esetleg máshogy csinálnom. Nem mellesleg szeptemberben van a szülinapom is. A nyári meleget sosem bírom, de ilyenkor szeretek kirándulni a családdal, a gyerekekkel lehet terméseket gyűjteni, és csodaszép fotókat készíteni. Figyelni hogy a természet hogyan tér nyugovóra, és nekem ez nem szomorú, mindenkinek szüksége van pihenésre, és szerintem olyan békés és nyugodt ilyenkor minden. A hűvösebb napokon a természet is összebújik, és a szerelmesek is közel húzzák a másikat magukhoz. Számomra meghitt, nem pedig gyászos. Szerintem az ősz a legcsodálatosabb évszak, annak ellenére hogy a tavaszt is szeretem. ^^

    VálaszTörlés